torstai 29. joulukuuta 2011

Piparit

Tämän ohjeen olen ottanut Gluteenitonta leivontaa blogista.

Ohjeesta tulee noin 40-50 piparia hieman koosta riippuen. Taikina on todella helppoa käsitellä, kunhan muistaa vain laittaa pöydälle sopivasti jauhoja ennen kaulintaa.

Taikina:

2 tl kanelia

1 tl pomeranssinkuorta

1 tl inkivääriä

½ tl neilikkaa

½ tl maustepippuria

1/4 tl suolaa

1 dl sokeria (fariini tai tavallinen)

1 dl tummaa siirappia

100 g voita/margariinia

1 kananmuna

5½ dl Semperin hienoa jauhoseosta /Sunnuntain vaaleaa

1 tl ruokasoodaa

(perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta pöydälle kaulintaa varten)



Mittaa kattilaan mausteet, sokeri ja siirappi ja kiehauta ne miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon rasva sekä kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon lopuksi jauhot, joihin on lisätty sooda ja anna valmiin taikinan jähmettyä kylmässä vähintään 3 tuntia (mieluiten yön yli). Kaulitse jähmettynyt taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muotilla pipareita (ennen kaulitsemista taikinaa kannattaa muokata käsissä notkeammaksi, jotta se ei repeydy kaulittaessa). Paista 225 asteessa noin 6-7 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti